söndag 16 maj 2010

Liten i Storstan

Hej alla vänner!
Vilken skön helg det har varit!
Även om vädret kunde ha varit bättre har vi ändå haft en härlig händelserik helg då vi bland annat hunnit med en tur till IKEA (med resultatet att min inredningsnerv väckts till liv igen en smula efter att varit djupt begravd ända sedan lilltjejen föddes) och en utflykt till bekanta i Ljungskile och deras nybyggda sommarhus. Åh så fint det var!
Nu är det söndagkväll igen och dags att kolla upp vad för spännande som händer i veckan för oss med barn i Göteborg

På onsdag den 19e blir det en spännande temakväll "Liten i Storstan" arrangerad av Skolhusgruppen Västra Sverige. Här inbjuds vi till en diskussion om den urbana fysiska planeringen där panelen kommer att prata om hur den täta storstaden kan bli mer barnvänlig. Behöver det finnas en motsättning mellan en pulserande stad och barnens plats i den? Hur kan man planera Göteborg bättre stadsmässigt för barn och går det att integrera lek i staden igen?

Deltagare:
Björn Fallström - Ordförande, Föreningen för samhällsplanering
Martin Joneskär - Byggnadsnämnden (MP)
Ulrika Lundquist - Arkitekt, Stadsbyggnadskontoret
Liv Sonntag - Landskapsarkitekt, Park & Naturförvaltningen
Johannes Åsberg - Samordnare, Yimby

Mamma Ada tycker detta låter intressant. Många Göteborgare får sitt första barn boendes i lägenhet inne i stan för att sedan flytta ut till kranskommunerna innan det andra barnet kommer. Måste det vara så? Skulle det inte gå att ordna en barnvänlig miljö inne i staden där barnfamiljerna också kan trivas?

Temakvällen äger rum i Älvrummet 17.30 - 19.00 och finns som event här på facebook.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar