söndag 30 maj 2010

BabyCapoeira

Nu är det ju ett tag till oktober men detta måste ju bara tipsas om redan nu.
Då börjar nämligen något helt nytt för oss som gillar babyrytmik och att röra oss tillsammans med våra småttingar, vad sägs om BabyCapoeira!

Det är Capoeira föreningen Luta da Vida (Capoeira har sitt ursprung i brasiliansk kampkonst med inslag av dans och rytmisk sång och musik) som drar igång denna nya spännande grupp i sina lokaler på Teatergatan i centrum.
Så här beskriver de själva kursens innehåll:

BabyCapoeira är vår egen unika variant av babyrytmik med influenser av capoeira och brasilianska rytmer. Vi gör roliga lekar och övningar tillsammans med våra barn, hela tiden till rytmerna av capoeiramusik och andra brasilianska toner. Gruppen är mer fysiskt krävande för föräldrarna än vanlig babyrytmik då vi använder våra egna kroppar som redskap för barnens lek. Vi busar, dansar och rör oss till musik, spelar rytmer på olika instrument, klurar ut rörelser med kroppen och om barnet blir trött ibland är det öppet att sitta i lugn och ro och bara lyssna och titta. BabyCapoeira stimulerar rytmkänsla, musikalitet, nyfikenhet, motorik och kreativitet - och allt sker i gemenskap med andra barn och vuxna vilket inbjuder till samspel med andra.

MammaAda tycker detta låter riktigt roligt, kanske framför allt för de lite större bebbarna som gärna kryper, går och vill vara med och röra sig.
Kursen riktar sig till barn mellan 3 månader och 1,5 år (de bör kunna sitta hjälpligt själva) och startar den 15 oktober kl 17.00.

Läs mer om kursen på Luta da Vidas hemsida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar