fredag 19 mars 2010

Mamma Ada testar Världskulturmuséet

Jahapp, inspirerad av onsdagens lyckade bebisfika tänkte jag att det var dags att testa lite fler grejer som jag skriver om här på bloggen.
Barnvagnsvisningarna på Världskulturmuseet har lockat länge nu och varför inte passa på en gråregnig dag som denna då vi ändå inte hade något särskilt för oss?
Sagt och gjort, Mamma Ada samlade ihop barn, bebis, barnvagn och sig själv och drog iväg.
Vi tog oss dit med spårvagn med två byten vilket fick Mamma Ada att känna sig som supermorsan :-)

Första positiva överraskningen var att det var fri entré, mycket trevligt!
Andra överraskningen var känslan av ljus och rymd när man kom in i byggnaden, utifrån ser det ju lite grått och trist ut.
Vi hängde av oss och tog glashissen upp till våning 4 för att titta på utställningen Jordlingar där barnvagnsvisningen skulle äga rum.

Det visade sig vara en mysig liten utställning som riktar sig i mångt och mycket till barn vilket ju passade oss perfekt.
Vi besökare agerar rymdvarelser som tittar ner på planeten jorden och de varelser som lever där. Hur ser de ut, hur låter de, vad gör de om dagarna?
Över hela rummet vilar ett dunkelt sken och rymdlika ljud hörs i bakgrunden.
Där finns kuddar att dyka ner i, ljud att lyssna på och pekskärmar där man kan spela enkla dataspel.
"Visningen" bestod mest i att en pedagog gick runt och pratade med barnen och visade dem vad som fanns att göra. Sedan gick det även bra att ta med sig barnvagn in till utställningen, övriga tider ombedes man att lämna den alldeles utanför (vilket egentligen inte är några problem då utställningen inte är så stor)

Efter en stund inne på utställningen blev vi fikasugna och åkte ner en våning till det stora fina fiket där vi för 100 kr fick en kopp kaffe, två festisar, en stor bit morotskaka och en stor bit chokladkaka med grädde. Mumsigt! Det fanns även en lunchbuffe för 79 kr för den hungrige samt microvågsugnar och gott om barnstolar.
Sedan kände vi oss redo att ta oss en titt på resten av huset där utställningen Bollywood fascinerade mest, Mamma Ada inte minst.
Dansande Indiskor en masse på storbildskärm, häftiga handmålade filmaffischer och Ganesha och Kali i olika skepnader.

Sammantaget var det en mycket trevlig tur även om man egentligen inte behöver åka just fredagar kl 15.00, det går nog lika bra någon annan dag i veckan.
Ett besök till Världskulturmuseet kan absolut rekommenderas, utställningen Jordlingar kanske framför allt till er som har barn i ett till tio-årsåldern.

6-åringens favorit: pekskärmsspelen hos Jordlingar
4-åringens favorit: kuddgropen hos Jordlingar
Lilla Bebis favorit: amningsstunden på fiket
Mamma Adas favorit: scener från Bollywood på storbildsskärm

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vad kul att ni hade en bra dag här på museet. Jag sätter upp ditt inlägg på vår anslagstavla så får personalen sola sig lite i de fina orden!

    MVH Joel
    Kommunikation och marknadsföring
    Världskulturmuseet

    SvaraRadera
  2. Hej Joel! Sola er gärna, vi hade en toppeneftermiddag!

    SvaraRadera