lördag 17 april 2010

Fika på Glädjebubblan


Mamma Ada har fått önskemål om fler tips på barnvänliga fik i stan, det lär visst fikas en hel del om dagarna bland föräldralediga barnvagnsförare...
Och idag kan Mamma Ada tipsa om ett riktigt föredömligt sådant, nämligen café Glädjebubblan i Linnéstaden.
Glädjebubblan blev valt till Göteborgs barnvänligaste fik i en omröstning i GP och marknadsför sig själva som "Göteborgs första familjecafé".
En sådan utnämning förpliktigar förstås och efter ett besök där idag kan konstateras att man lyckats riktigt bra!

Fiket känns mysigt och välkomnande med en ordentlig lekhörna med mjuka mattor för de minsta barnen och sköna fåtöljer för de vuxna. Bakom disken säljs både café latte, barnmat och blöjor. Barnvagnar får man i mån av plats gärna ta med sig in, annars finns det en rejäl barnvagnsparkering alldeles utanför fönstret. Enligt hemsidan ska det även finnas ett trådlöst nätverk att surfa in gratis på om man är lagd åt det hållet :-)
Det finns dessutom en liten hörna där det bland annat säljs fina färgglada barnkläder med riktig 70-talskänsla.

Tyvärr kom vi då det bara var en halvtimme kvar till stängningsdags vilket gjorde att vårt besök kändes lite stressat men personalen var ändå jättetrevlig och välkomnande.

Café Glädjebubblan ligger på Västergatan 6, parallellt med Sprängkullsgatan ungefär i höjd med Skanstorget och är ett riktigt bra alternativ till Haga där man kanske inte alltid känner sig så välkommen med ett gäng småttingar i släptåg.

2 kommentarer:

  1. Jag släpade några av mina väninnor till glädjebubblan i förra veckan.Kan säga att det var värt besöket trots att vi bor utanför stan.Känns jättebra att efter en shoppingtur (med 4 griniga ungar och stressade mammor)kunna sätta sig ner och bara vara.Slippa sura miner från griniga människor när det blir lite spring och höga ljud från dom små.

    SvaraRadera
  2. Var där utan barn för en knapp vecka sedan! En ren tillfällighet! Men en riktigt positiv upplevelse! Vänlig personal, trevlig stämning glada barn och föräldrar och en riktigt god paj med härligt fräsch sallad.

    SvaraRadera