lördag 27 februari 2010

Bokrea

Idag har Mamma Ada varit ute på stan helt allena och andats.
Hur mycket man än älskar sina små gryn måste det väl sägas att vardagstillvaron ibland kan bli lite enahanda, bland blöjor och disk och "nej nu har ni spelat tv-spel i en och en halv timme, nu får ni hitta på något annat..."
När helgen kommer är det underbart att vara två vuxna som delar på ansvaret och tom ger en sliten mamma tillfälle att komma ut och tanka lite energi en stund.

Ute på stan pågår ju Bokrean för fullt och jag kunde förstås inte låta bli att slinka in.
Har som tradition att varje år förära barnen med några böcker, barnböcker är ju ruskigt dyra annars.

Idag blev det:














RiddarRakel och de tre stordåden av Martin Widmark och Britt Sternehäll.
Sedan tidigare har vi boken om RymdRakel i samma serie och killarna älskar den! Böckerna handlar om tuffa tjejen Rakel och hennes vänner som via leken hamnar i de mest spännande äventyr fyllda av roliga karaktärer och en hel del rim och ramsor. Det finns också ofta en humoristisk knorr gömda i berättelserna som vi vuxna kan le åt.









Matildas katter av Jan Lööf. Våra killar älskar Jan Lööfs underfundiga böcker med de fantastiska illustrationerna. Det är enkla, ofta lite mystiska och trolska berättelser där bilderna är halva nöjet.















Böckerna om Billy av Birgitta Stenberg och Matti Lepp är ännu en favorit. Roliga vardagsepisoder med den egensinniga Billy. I den här boken vaknar Billy en dag och är arg och det vill inte gå över.
















Vår underbara 6-åring har precis knäckt läskoden och stavar sig nu igenom allt han ser. Det måste dock vara versaler varför jag tyckte den här boken var som klippt och skuren för honom. Nya kompisar av Helena Bross och Kadri Ilves om Axel som börjar första klass i en ny skola där han inte känner någon. Fina bilder och lite text.

Om man inte har lust att ge sig ut i trängseln finns böckerna också hos adlibris varifrån dessa bilder är hämtade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar